Τσελεμεντές

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
180 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Συγγραφέας - Δημιουργός

Χοιρινό φιλέτο κρασάτο με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Υλικά συνταγής

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
20 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
20 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
1 1/2 κ.σ. κουκουνάρια
1/2 λίτρο ζωμό κότας
1 1/2 ποτήρια νερού κόκκινο κρασί [κατά προτίμηση Πόρτο]
1 στίκ κανέλας
1 πρέζα ξερό θυμάρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Συγγραφέας - Δημιουργός

Η πιο νόστιμη σούπα για λιποδιάλυση και αποτοξίνωση

Υλικά

• 2 μεγάλα καρότα
• 4 μέτριες πιπεριές
• Μισό κιλό σέλινο
• 5 ντομάτες
• 1 λάχανο
• 6 φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Ένα μέρος της σούπας το περνάμε στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο να δέσει.
Στο πιάτο μας προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας λάδι, λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Μπορούμε να τρώμε τη σούπα μεσημέρι- βράδυ μέχρι και για 7 μέρες.

Συγγραφέας - Δημιουργός

ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου
 

Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κακάο

50 γρ. σοκολάτα (με τουλάχιστον 60% κακάο)

150 γρ. βούτυρο (μαλακό ή τύπου βιτάμ)

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά – μείγμα 1
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
80 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά – μείγμα 2
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Υλικά για σιρόπι
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Συγγραφέας - Δημιουργός

Συνταγή Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο!

Υλικά Για τη ζύμη:

2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού μπίρα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι (περίπου)

Γα τη γέμιση:
μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)
καρύδια ψίχα

Σιρόπι:
2 ποτήρια νερού
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά

Για επικάλυψη:
Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ζεστή χριστουγεννιάτικη μανιταρόσουπα

Υλικά που θα χρειαστείς:

240 γραμ. μανιταριών από διαφορετικά είδη
1 μεσαίο κρεμμύδι
30 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
470 ml νερού με 1 διαλυμένο κύβο ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
120 ml γάλα
Φρέσκο τριμμένο αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Συγγραφέας - Δημιουργός