Γιαούρτι

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Υλικά

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (μαζί με το κρεμμύδι)
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
λίγο αλεύρι, σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ρεβανί παραδοσιακό

Τι θα χρειαστούμε…
Για το ρεβανί
4 αυγά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 και 1/2 φλ. νερό
3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.

Πώς θα το φτιάξουμε…

Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.

Συγγραφέας - Δημιουργός