Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση:
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 λίτρο γάλα (όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Αλέθετε τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, υγρό, μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ρίχνετε το μείγμα σε τετράγωνο ταψάκι 22-24 εκ. περίπου (ανάλογα με το επιθυμητό πάχος του γλυκού) στρωμένο με χαρτί ψησίματος, και το στρώνετε στη βάση του, πατώντας το ισομερώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λ ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
Για τη γέμιση: Ετοιμάζετε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, τη ρίχνετε πάνω από τη βάση, στρώνετε την επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά.
Για το ζελέ: Μόλις παγώσει ετοιμάζετε τους ζελέδες και τους περιχύνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού – ρίχνετε τον ρευστό ζελέ στην ανάποδη ενός κουταλιού που έχετε πάνω από τη κρέμα, ώστε να ραντίζει τη κρέμα σαν “συντριβάνι” και μην τη “τρυπήσει. Εναλλακτικά βάλτε τη στο ψυγείο και μόλις αρχίσει να πήζει τη μεταφέρετε πάνω από τη κρέμα με ένα κουτάλι και ισιώνετε την επιφάνεια.
Προαιρετικά, μπορείτε να τοποθετήσετε και φρούτα τα οποία πρέπει να τα σκεπάζει το ζελέ μη μαυρίσουν και πανιάσουν, ως ντεκόρ ανάλογα με το ζελέ που θα διαλέξετε. Φράουλες για ζελέ φράουλας, μπανάνα για ζελέ μπανάνας κ.λ.π. Αφήνετε να κρυώσει και σφίξει ο ζελές και σερβίρετε.
Πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια!