Ζάχαρη

Πανεύκολο γλυκό με ζελέ, μπισκότα και κρέμα βανίλια. ioannidou Τετ, 05/09/2018 - 11:59

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση:
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 λίτρο γάλα (όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αλέθετε τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, υγρό, μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια!!!

Θα χρειαστούμε:

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Διαδικασία:

Συγγραφέας - Δημιουργός

Τσουρέκι πολίτικο!

Υλικά για 4 τσουρέκια:

1 κιλό αλεύρι Robin Hood (ίσως χρειαστεί 1 φλυτζάνι ακόμα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 ½ φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο βούτυρο Lurpak (250 γρ)
6 αυγά
2 1 /4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
2 κουταλιές μαχλέπι
2 κουταλιές κακουλέ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι
Μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για ντεκόρ!

Συγγραφέας - Δημιουργός

Συνταγή για σπιτικά κοκάκια – Καλύτερα και από αγοραστά!!!

Υλικά
– 1 ½ φλ. αλεύρι
– ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
– 1 βανίλια

Για τη γέμιση
– ¼ φλ. αλεύρι
– ½ φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. γάλα
– 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο
– 300 γρ. κουβερτούρα
– 150 γρ. βούτυρο
– ½ φλ. νερό
– 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
– 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι

Τι θα χρειαστούμε…

1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι…
1 κουτάκι μπύρα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι

Πώς θα φτιάξουμε…

Το κουρκούτι…

Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ρεβανί παραδοσιακό

Τι θα χρειαστούμε…
Για το ρεβανί
4 αυγά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 και 1/2 φλ. νερό
3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.

Πώς θα το φτιάξουμε…

Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Λαγάνα παραδοσιακή

Υλικά

• 900 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γραμ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
• 30 γραμ. μαγιά νωπή
• 600 - 650 γραμ. χλιαρό νερό
• 80 γραμ. ελαιόλαδο
• 25 γραμ. αλάτι
• 20 γραμ. ζάχαρη
• 100 γραμ. σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Σπιτικά σαβαγιάρ

Υλικά συνταγής:

Για 24-25 σαβαγιάρ

160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρ. ζάχαρη
5 αβγά (χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς c, στον αέρα.

Συγγραφέας - Δημιουργός

ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου
 

Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κακάο

50 γρ. σοκολάτα (με τουλάχιστον 60% κακάο)

150 γρ. βούτυρο (μαλακό ή τύπου βιτάμ)

Συγγραφέας - Δημιουργός

Αφράτα σταφιδόψωμα

Υλικά
400 γραμ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200ml γάλα
σταφίδες ξανθές κατά βούληση η ποσότητα

Συγγραφέας - Δημιουργός