Κρεμμύδι

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Υλικά

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (μαζί με το κρεμμύδι)
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
λίγο αλεύρι, σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ψαρονέφρι με σάλτσα από μανιτάρια και κρασί!

Τι θα χρειαστείς

1 κιλό ψαρονέφρι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

226γραμ. ανάμεικτα μανιτάρια

¾ του φλιτζανιού ζωμό λαχανικών

½ του φλιτζανιού κρασί Marsala

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι

Πως θα το φτιάξεις

Συγγραφέας - Δημιουργός

Νουά κατσαρόλας λεμονάτο.

Υλικά

1.200 γρ. μοσχάρι νουά
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
το χυμό 2 λεμονιών
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
2 καρότα κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
2 πατάτες κομμένες σε κύβους [προαιρετικά] [*]
600 ml ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου.

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ιδέες για την Τσικνοπέμπτη : Ψήσιμο Ούρφα Κεμπάπ

τα Urfa κεμπάπ θέλουν ψησταριά και κάρβουνα για το ψήσιμο.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Κιμάς και συνοδευτικά
1 κιλό κιμά από αρνί 1-1,5 ετών (ζυγούρι)
Λίπος από την ουρά του αρνιού ή 1-2 κουτ σουπ βούτυρο πρόβειο σε μικρά μικρά κομματάκια
3 μικρές ώριμες ντομάτες
4-5 πιπεριές πράσινες
1 μέτριο κρεμμύδι

Συγγραφέας - Δημιουργός

Πεντανόστιμο σουφλέ κοτόπουλο

Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Σουφλέ με κοτόπουλο, μανιτάρια μπέϊκον και τυριά, για εσάς την οικογένειά σας αλλά και στα τραπέζια σας και τις γιορτές σας για τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής:
3 μπούτια κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
350 ml κρέμα γάλακτος
400 γραμ. τυριά τριμμένα (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κλπ.)
1 αυγό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
5 φέτες μπέϊκον κομμένες σε κύβους
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι- πιπέρι
μερικές φέτες τυρί του τοστ

Συγγραφέας - Δημιουργός

Η πιο νόστιμη σούπα για λιποδιάλυση και αποτοξίνωση

Υλικά

• 2 μεγάλα καρότα
• 4 μέτριες πιπεριές
• Μισό κιλό σέλινο
• 5 ντομάτες
• 1 λάχανο
• 6 φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Ένα μέρος της σούπας το περνάμε στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο να δέσει.
Στο πιάτο μας προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας λάδι, λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Μπορούμε να τρώμε τη σούπα μεσημέρι- βράδυ μέχρι και για 7 μέρες.

Συγγραφέας - Δημιουργός