Πιπεριά

Κεφτεδάκια κοτόπουλου ioannidou Πέμ, 06/14/2018 - 12:32

Υλικά

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (μαζί με το κρεμμύδι)
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
λίγο αλεύρι, σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Συγγραφέας - Δημιουργός

Ιδέες για την Τσικνοπέμπτη : Ψήσιμο Ούρφα Κεμπάπ

τα Urfa κεμπάπ θέλουν ψησταριά και κάρβουνα για το ψήσιμο.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

Κιμάς και συνοδευτικά
1 κιλό κιμά από αρνί 1-1,5 ετών (ζυγούρι)
Λίπος από την ουρά του αρνιού ή 1-2 κουτ σουπ βούτυρο πρόβειο σε μικρά μικρά κομματάκια
3 μικρές ώριμες ντομάτες
4-5 πιπεριές πράσινες
1 μέτριο κρεμμύδι

Συγγραφέας - Δημιουργός
Η πιο νόστιμη σούπα για λιποδιάλυση και αποτοξίνωση ioannidou Τρί, 12/05/2017 - 10:20

Υλικά

• 2 μεγάλα καρότα
• 4 μέτριες πιπεριές
• Μισό κιλό σέλινο
• 5 ντομάτες
• 1 λάχανο
• 6 φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Ένα μέρος της σούπας το περνάμε στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο να δέσει.
Στο πιάτο μας προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας λάδι, λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Μπορούμε να τρώμε τη σούπα μεσημέρι- βράδυ μέχρι και για 7 μέρες.

Συγγραφέας - Δημιουργός