τα Urfa κεμπάπ θέλουν ψησταριά και κάρβουνα για το ψήσιμο.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
Κιμάς και συνοδευτικά
1 κιλό κιμά από αρνί 1-1,5 ετών (ζυγούρι)
Λίπος από την ουρά του αρνιού ή 1-2 κουτ σουπ βούτυρο πρόβειο σε μικρά μικρά κομματάκια
3 μικρές ώριμες ντομάτες
4-5 πιπεριές πράσινες
1 μέτριο κρεμμύδι
Τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και στραγγισμένο
3 κου. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κου. σουπ. αλάτι
1 κου. γλυκ. κύμινο
1 κου. γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
½ κου. γλυκ. Πιπέρι μαύρο
2 κου. γλυκ. πάπρικα γλυκιά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Η προετοιμασία θα αρχίσει 4-5 ώρες πριν ανάψουμε φωτιά στο barbeque για να ψήσουμε το κεμπάπ.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα σκεύος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα,
για να δέσει και να ομογενοποιηθεί. Βρέχουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Το μείγμα είναι αρκετά λιπαρό. Μετά από καλό ζύμωμα σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο να
δέσουν τα υλικά και να γίνει η απαραίτητη ανταλλαγή των αρωμάτων.
Λίγο πριν ανάψουμε φωτιά στην ψησταριά μας (barbeque) βγάζουμε τον κιμά απ το ψυγείο και τον χωρίζουμε
σε 5-7 ανάλογα με το μήκος της λάμας που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε τα κεμπάπ.
Περνάμε την μπάλα του κιμά στην λάμα και με τα χέρια μας απλώνουμε σιγά σιγά κατά μήκος της λάμας
δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα του κεμπάπ.
Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία πάμε στην ψησταριά μας (barbeque) να ανάψουμε την φωτιά. Ψήνουμε τα κεμπάπ καθώς τις ντομάτες, τις πιπεριες και το κρεμμύδι.
Ιδέες για την Τσικνοπέμπτη : Ψήσιμο Ούρφα Κεμπάπ