Κουλουράκια μήλου
Υλικά:
1 κούπα πολτό μήλου
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
λίγη κανέλα
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε κουλουράκια
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά
Μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς και χοτ ντογκ, σε στρογγυλή μορφή χάμπουργκερ και τσιζμπουργερ,απλα για να συνοδέψουν το φαγητο μας, και γενικά οπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
7 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι)
2 κ.σ. ζάχαρη
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. μαλακό βούτυρο
11/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα
Οδηγίες
Μαζεύουμε ολα τα υλικά μας στο πάγκο.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη.
Τα χτυπημένα αυγά
Υλικά:
1 κούπα πολτό μήλου
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
λίγη κανέλα
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε κουλουράκια
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά
Δες παρακάτω έξι επιπλέον τρόπους που χρησιμοποιούμε το χαρτί κουζίνας:
Για να διατηρήσεις φρέσκα βότανα: Αν θες να διατηρήσεις φρέσκα βότανα στο ψυγείο, αποθήκευσε τα σε μια πλαστική σακουλα και βάλε μια νωπή χαρτοπετσέτα που θα τα προφυλάξει από τη ξήρανση.
Για να μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη: Αν η καστανή ζάχαρη δεν αποθηκεύτηκε αεροστεγώς και σκλύρηνε, τοποθέτησε βρεγμένο χαρτί κουζίνας καλύπτοντας την επιφάνεια του μπολ όλη τη νύχτα. Η υγρασία του χαρτιού θα επαναφέρει την ζάχαρη στην αρχική της μορφή.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 κούπας ζάχαρη
Για τη γέμιση:
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι
2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 λίτρο γάλα (όσο πάρει για τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Αλέθετε τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, υγρό, μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Θα χρειαστούμε:
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο ή φυτίνη
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία:
Υλικά για 4 τσουρέκια:
1 κιλό αλεύρι Robin Hood (ίσως χρειαστεί 1 φλυτζάνι ακόμα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 ½ φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο βούτυρο Lurpak (250 γρ)
6 αυγά
2 1 /4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
2 κουταλιές μαχλέπι
2 κουταλιές κακουλέ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι
Μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για ντεκόρ!
Υλικά
– 1 ½ φλ. αλεύρι
– ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
– 1 βανίλια
Για τη γέμιση
– ¼ φλ. αλεύρι
– ½ φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. γάλα
– 3 κρόκους αυγών
Για το γλάσο
– 300 γρ. κουβερτούρα
– 150 γρ. βούτυρο
– ½ φλ. νερό
– 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
– 1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
Τι θα χρειαστούμε…
1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι…
1 κουτάκι μπύρα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι
Πώς θα φτιάξουμε…
Το κουρκούτι…
Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια.
Τι θα χρειαστούμε…
Για το ρεβανί
4 αυγά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 και 1/2 φλ. νερό
3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.
Πώς θα το φτιάξουμε…
Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Υλικά
• 900 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 300 γραμ. αλεύρι σκληρό (δυνατό)
• 30 γραμ. μαγιά νωπή
• 600 - 650 γραμ. χλιαρό νερό
• 80 γραμ. ελαιόλαδο
• 25 γραμ. αλάτι
• 20 γραμ. ζάχαρη
• 100 γραμ. σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση