Παραδοσιακό
Τι θα χρειαστούμε…
Για το ρεβανί
4 αυγά
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 και 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
4 φλ. ζάχαρη
3 και 1/2 φλ. νερό
3 φλούδες λεμονιού
*Το ταψί που το ψήνω είναι 40Χ25 εκ.
Πώς θα το φτιάξουμε…
Σ΄ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
Το κεντητό ψωμί για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κόρα αρωματισμένη απο αστεροειδή γλυκάνισσο.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό αλεύρι για ζυμωτό ψωμί (κίτρινο πακέτο)
30 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 φλυτζανάκια του καφέ σουσάμι καστανό
1 φλυτζανάκι του καφέ σουσάμι μαύρο
10 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισσο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει
Οδηγίες: