Ψωμάκια αφρός για πολλές χρήσεις!

Ψωμάκια αφρός για όλες τις χρήσεις!!!

Μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς και χοτ ντογκ, σε στρογγυλή μορφή χάμπουργκερ και τσιζμπουργερ,απλα για να συνοδέψουν το φαγητο μας, και γενικά οπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
7 γρ. μαγιά (ένα φακελάκι)
2 κ.σ. ζάχαρη
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. μαλακό βούτυρο
11/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες

Μαζεύουμε ολα τα υλικά μας στο πάγκο.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη.

Τα χτυπημένα αυγά

Και το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Μέχρι να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο. Εμένα μου πήρε 8 λεπτα.

Η ζύμη κολλάει ελαφρώς. Την κατεβάζουμε απο το γατζο.

Τη σκεπαζουμε με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί.

Η ζύμη σε αλευρωμενη επιφάνεια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.

Ανοίγουμε με πλαστράκι σε φυλλαράκι μακρόστενο και ρολάρουμε.

Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ωρα.

Αλείφουμε με αυγό

Και ψήνουμε στους 180 για περιπου 20 λεπτα.Ανάλογα με το φούρνο φυσικά.

Και όταν λέω αφρός το εννοώ.!!!!

Καλά μαγειρεματα σε ολους μας.!

Ψωμάκια αφρός για όλες τις χρήσεις!!!

Knowledge Category
Author - Creator