Υλικά συνταγής:
Για 24-25 σαβαγιάρ
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρ. ζάχαρη
5 αβγά (χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς c, στον αέρα.
Βάζουμε τα ασπράδια των αυγών στον κάδο του μίξερ και τα κτυπάμε με το αλάτι σε κανονική ταχύτητα να πήξουν. Κρατάμε την μαρέγκα στην άκρη και βάζουμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, κτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να φουσκώσουν και να ασπρίσουν για 5-8 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη βανίλια εναλλάξ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω και προσέχουμε να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Στρώνουμε στα ταψιά βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε , παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη από το μείγμα και την απλώνουμε κατά μήκος πάνω στο ταψί.Συνεχίζουμε κατ” αυτό τον τρόπο και σχεδιάζουμε δάχτυλα ζύμης (σαν το μεσαίο δάχτυλο του χεριού μας), πάνω στο ταψί μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε οβάλ, αφήνοντας περισσότερη ζύμη στο κέντρο ή να χρησιμοποιήσουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής για το σχεδιασμό τους. Ψήνουμε τα σαβαγιάρ για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μια απλή και εύκολη συνταγή για σαβαγιάρ σε περίπτωση που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αγοράσουμε τα έτοιμα σαβαγιάρ.