Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου
Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. κακάο
50 γρ. σοκολάτα (με τουλάχιστον 60% κακάο)
150 γρ. βούτυρο (μαλακό ή τύπου βιτάμ)
250 γρ. μπισκότα (τύπου μιράντα ή πτι μπερ)
100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
Πραλίνα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα, ...)
Πως το κάνουμε:
Περνάμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί να τα κάνουμε σκόνη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 250 γραμμάρια νερό και 200 γραμμάρια ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.
Μόλις βράσει μετράμε 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα και 150 γραμμάρια βούτυρο, 50 γραμμάρια σοκολάτα και 1 κουταλιά της σούπας κακάο.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ελάχιστο ινδοκάρυδο (20 γραμμάρια).
Ανακατώνουμε καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Μετά με ένα κουτάλι (για να βγαίνει η ίδια ποσότητα πάντα) παίρνουμε μερίδες από το μίγμα, το πλάθουμε σε μπάλα και ανοίγουμε μια τρύπα από πάνω μέχρι το κέντρο της σφαίρας (με ένα στυλό).
Σε ένα μπρίκι βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού και μισό ποτήρι νερό. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκοπός μας είναι η πραλίνα να γίνει ρευστή, λίγο πιο πηχτή από το μέλι.
Απλώνουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο και περνάμε τα μπαλάκια πάνω του για να κολλήσει στην επιφάνειά τους.
Γεμίζουμε την τρύπα με πραλίνα φουντουκιού που την έχουμε βάλει σε κορνέ.
Εναλλακτικά μπορούμε να τη γεμίσουμε με μους σοκολάτας ή σαντιγί.
ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ