Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Υλικά
για 40 κομμάτια
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (πάνω κάτω 3 κούπες)

για τη γέμιση με τυρί
1 κούπα τυρί φέτα
ασπράδι από ένα αβγό
πιπέρι
δυόσμο(προαιρετικά)

λουκάνικα κομμένα στη μέση

για το άλειμμα
1 κρόκο
σουσάμι

115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα
απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.

Χωρίζουμε σε 5 ίσα μπαλάκια.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριού και τα λουκάνικα.

Λαδώνουμε τον πάγκο μας με λίγο ηλιέλαιο και ανοίγουμε επάνω το κάθε
μπαλάκι σε φύλλο με διάμετρο 24 εκ.
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση του τυριού σε κάθε κομμάτι.
Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σαν
κρουασάν.Κάνουμε το ίδιο και με τα λουκάνικα.

Αραδιάζουμε όλα τα πιτάκια σε ταψί και αλείφουμε με τον κρόκο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι όσο έχουν γέμιση τυριού.

Ανάμεσα στα πιτάκια μοιράζουμε κομματάκια από το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ζεστά ή κρύα το ίδιο υπέροχα!!!

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός