Υλικά συνταγής
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φέτες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
20 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
20 βερίκοκα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
1 1/2 κ.σ. κουκουνάρια
1/2 λίτρο ζωμό κότας
1 1/2 ποτήρια νερού κόκκινο κρασί [κατά προτίμηση Πόρτο]
1 στίκ κανέλας
1 πρέζα ξερό θυμάρι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε σε βαθύ μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τα περιχύνετε με το κρασί. Τα αφήνετε για 40 λ περίπου να μουλιάσουν.
Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το ψαρονέφρι για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να “θωρακιστεί”. 1 λ πριν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι προσθέτετε και τα κουκουνάρια για να “καβουρδιστούν” ελαφρώς και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Ρίχνετε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το κρασί και το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το στικ κανέλας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό με 50-60 λ μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.
Χοιρινό φιλέτο κρασάτο με δαμάσκηνα και βερίκοκα