Υλικά Για τη ζύμη:
2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού μπίρα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
Γα τη γέμιση:
μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)
καρύδια ψίχα
Σιρόπι:
2 ποτήρια νερού
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά
Για επικάλυψη:
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι ,το μπέικιν και τη μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
2. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
3. Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη να δέσει.
4. Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
5. Βάζουμε μάσα στο κάθε μπαλάκι 1/2 κ.γ. μαρμελάδα και καρυδόψιχα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , μέχρι να ροδίσουν.
7. Αφήνουμε τα μεθυσμένα να κρυώσουν.
8. Ποτίζουμε το καθένα χωριστά με το σιρόπι.
9. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο το καθένα χωριστά .
10. Αφήνουμε τα μεθυσμένα μέσα στο ταψί για 10 περίπου ώρες.
Καλή σας Επιτυχία!!
Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο Μια συνταγή, εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή !!!