Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
180 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τη λιώσετε και σε φούρνο μικροκυμάτων. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λ στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη λιωμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, 1/2 φλ. από το ινδοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ και τα αναμιγνύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετείστε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο σε ένα μπολ.
Παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μπαλάκι. Το “βουτάτε” στο μπολ με το ινδοκάρυδο για να καλυφθεί καλά. Τινάζετε το περίσσιο ινδοκάρυδο και το τοποθετείτε στο έτοιμο δίσκο με το χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι μέχρι να τελειώσει το υπόλοιπο μείγμα και ινδοκάρυδο και έχετε 50 τρουφάκια.
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο