Πως καθαρίζουμε inox επιφάνειες

Πως καθαρίζουμε inox επιφάνειες

Το καθάρισμα των inox συσκευών χρειάζεται προσοχή ώστε να μην χάσει η επιφάνεια τη γυαλάδα της αλλά και για να μην γεμίσει γρατζουνιές.

Τι θα χρειαστείτε:

2 πανάκια από μικροΐνες
Υγρό πιάτων
Baby oil
Χαρτί κουζίνας
Η διαδικασία
Δημιουργήστε σαπουνάδα σε μια λεκάνη με το υγρό πιάτων και ελάχιστο ζεστό νερό. Βουτήξτε και στραγγίξτε το πανάκι από μικροΐνες. Περάστε όλη την επιφάνεια σε κινήσεις αριστερά δεξιά κι όχι κυκλικά γιατί τότε θα παιδεύεστε για ώρες. Ξεπλύντε το ίδιο πανάκι κάτω από τρεχούμενο νερό και περάστε δεύτερη φορά την επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε να φύγει η σαπουνάδα.

Πάρτε το δεύτερο πανάκι από μικροΐνες (το οποίο είναι στεγνό) και περάστε όλη την επιφάνεια σε κινήσεις και πάλι αριστερά δεξιά. Το στεγνό πανάκι λειτουργεί ως σβήστρα που θα απομακρύνει όλες τις περιττές δαχτυλιές ή σημάδια.

Στο σημείο αυτό η επιφάνεια αρχίζει να δείχνει πολύ πιο καθαρή. Θέλει όμως και μια τελευταία πινελιά για να γυαλίσει. Πάρτε 4-5 φύλλα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ρίξτε επάνω baby oil, περίπου μια κουταλιά της σούπας. Τρίψτε πάνω στην επιφάνεια με σταθερές κινήσεις από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αν η επιφάνεια είναι μεγάλη μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε στην πορεία κι άλλο baby oil.

Τελειώστε σκουπίζοντας την επιφάνεια με καθαρό χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει η λιπαρότητα.

Με όλη αυτή τη διαδικασία οι ανοξείδωτες συσκευές θα καθαρίσουν και θα δείχνουν σαν καινούριες! Καλή επιτυχία

Πως καθαρίζουμε inox επιφάνειες

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός