Οι άνθρωποι παιδί μου είναι ή μύγες ή μέλισσες.

Οι άνθρωποι παιδί μου είναι ή μύγες ή μέλισσες.

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου. Το 2017 ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού σώματος των διαβιβαστών, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με την παρακάτω του φράση ο Γέροντας Παΐσιος:

Οι άνθρωποι παιδί μου είναι ή μύγες ή μέλισσες. Η μέλισσα και στον σκουπιδότοπο να την βάλεις θα ψάξει να βρει το λουλούδι. Η μύγα και στον ωραιότερο κήπο να την βάλεις μόνο στην κοπριά θα πάει.

Διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες:
Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που έχει μάθει πάντα να σκέφτεται και να ψάχνει να βρει ό,τι κακό υπάρχει, αγνοώντας και μη θέλοντας ποτέ να σταθεί στο καλό.
Και η δεύτερη κατηγορία η οποία είναι η ομάδα των ανθρώπων εκείνων που έχουν καλούς λογισμούς και σκέπτονται και βλέπουν τα καλά.

Οι άνθρωποι παιδί μου είναι ή μύγες ή μέλισσες. Η μέλισσα και στον σκουπιδότοπο να την βάλεις θα ψάξει να βρει το λουλούδι. Η μύγα και στον ωραιότερο κήπο να την βάλεις μόνο στην κοπριά θα πάει!!!

Κατηγορία Γνώσης
Συγγραφέας - Δημιουργός